divendres, 16 de maig de 2008

CARTA OBERTA ALS VEÏNS/ES DE VINARÒS

Com ja sabreu la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ha manifestat, reiteradament, la seua oposició al projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas natural, perquè creiem que causarà la ruïna de l’economia de moltes famílies que viuen de la pesca, del comerç, del turisme i de l’agricultura, i provocarà greus perjudicis per als sectors econòmics del nostre territori.
Des de l’Equip de Govern de l’Ajuntament de Vinaròs s’ha estat donant, sobretot per part del tàndem format pels partits PSPV-PSOE i PVI, una falsa imatge d’unitat en la defensa a ultrança d’aquest lesiu projecte gasístic, amb la construcció d’un polígon industrial que “concentrarà” totes les indústries contaminants que cap altre municipi voldria aprop seu. Paradoxalment, el mateix Javier Balada Ortega, en representació del PARTIT DE VINARÒS INDEPENDENT, presentà l’11/01/2008 davant la Dirección General de Política Energética y Minas del Ministerio de Industria, Turismo y Comercio, una sèrie d’al·legacions contra el parc eòlic, que fan referència expressa al projecte “Castor” i que reproduïm aquí:

- En ningún momento debe olvidarse la existencia del Proyecto Castor en la Zona, que conllevará limitaciones a la actividad pesquera.
- (…/…) y cuando ya esta industria casi viene obligada a soportar las restricciones y limitaciones que impondrá la inmediata construcción del Proyecto Castor.
- Y en este supuesto, de existencia de pozos en la zona, nos preguntamos si es posible la ejecución de las obras de un parque eólico sobre una superficie minada de sondeos o pozos.
- Respecto a la pesca, y ello referido al aprovisionamiento de productos locales del mar por los restaurantes de Vinaròs, ya de inmediato sufrirá una caída el mercado por las obras del proyecto Castor.
- Las centrales nucleares de Ascó, se hallan – en línea recta – a unos 60 km. Las centrales de Vandellós – hoy solo Vandellos II – está a escasos 45 km. La idea de que en cualquier momento se puede producir una fuga en esas centrales, provoca inseguridad en el ánimo ciudadano.
- La ejecución del Proyecto Castor, determina ya una reducción de la actividad pesquera.
- Asimismo, la falta de cientificidad del Informe, y las dudas que se plantean sobre la turbiedad de las aguas, nos llevan a su no aceptación por el riesgo que pueden llevar sobre la calidad de nuestras playas.
- El inicio de las obras del nuevo puerto de Vinaròs (…/…) entorpecería aun más los accesos al puerto, donde, se supone, se han de realizar las operaciones tierra-agua, ya que el mismo puerto sirve de base para las obras tierra-agua del Proyecto Castor.
- Entendemos, es de justicia y solidaridad, que una sociedad que a media distancia teme por un cataclismo nuclear, y que ahora va asumiendo la presencia de un depósito subterráneo marino de gas ante sus aguas y una factoría en tierra, no merece ser inquietada (…/…).

Per tot això, creiem que la població de Vinaròs ha de conèixer aquest doble llenguatge dels seus representants al govern municipal. Des d’aquí demanem la vostra col·laboració per tal que no se’ns impose allò que el mateix Partit de Vinaròs Independent assegura que serà perjudicial, especialment per al turisme, l’agricultura, la pesca i el comerç de la ciutat en general.

PERQUÈ TOTS HI TENIM A PERDRE I ENS HI JUGUEM MOLT!