diumenge, 9 de desembre de 2007

Article Marxa "Fem la botifarra al gas" 09/12/2007

En un dia assolellat, més d’un miler de persones han participat en la nova convocatòria de mobilització del diumenge, d’avui diumenge, dia 9 de desembre, sota el lema “Fem botifarra al gas”, convocada per la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, i que ha estat una nova demostració de comportament, civisme i participació de la gent, enmig d’un clima de convivència i també de responsabilitat compartida.

S’ha sortit sobre les 11:00h. des de la rotonda de Sòl-de-Riu, d’Alcanar, anant pel camí de Virol fins arribar a la cruïlla amb la CN-340 on, a l’altra banda, esperava als participants en la marxa una botifarra, un trosset de pa i beguda per a reposar forces del camí que s’ha fet, sempre en bona companyia.

I diem que ha estat en un clima de civisme i convivència perquè no hi ha hagut cap alteració d’ordre públic, tot i que que s’ha hagut de tallar temporalment la CN-340 perquè la gent pogués passar a l’altra banda de la carretera a fi de participar de la botifarrada popular. També hi ha hagut responsabilitat, atès que en cap moment s’ha oblidat l’objectiu comú de la marxa: “fer botifarra al gas”, per expressar una vegada més el nostre rebuig al projecte d’emmagatzematge de gas natural “Castor” que hipotecarà per a sempre les perspectives de futur i la qualitat de vida d’aquestes terres.

S’ha fet lectura d’un manifest recordant la mobilització ciutadana del 2 de setembre, on vam anar tots junts cap a la finca on l’empresa pretenia “imposar” les instal·lacions de la plataforma terrestre, i hem tornat a manifestar les raons per les quals rebutjàvem, com continuem fent, aquest projecte. En aquest manifest s’ha dit que la gent del territori -que constituïm un nexe d’unió a la vora del riu Sénia-, també tenim el dret a decidir quin ha de ser el nostre futur i què volem per als nostres fills. Per això s’ha demanat el pronunciament de les diferents forces polítiques del Parlament de Catalunya, perquè són els nostres representants i s’han de “banyar” en un tema tan important com aquest.

I una vegada més, s’ha demanat amb veu clara i ferma al govern central, la renúncia al projecte “Castor”, pels perjudicis i irreversibles impactes que causarà en les economies turística, agrícola i pesquera, sobre la riquesa marina i paisatgística de la zona, i per a la salut de les persones, perquè “no estem disposats a continuar essent la deixalleria industrial de l’estat”, “no volem viure sota la constant amenaça d’unes instal·lacions que emmagatzemaran 1,9 bilions de m3 de gas”, “no volem que ningú ens vingue a dir el que ens convé” i “no volem continuar callant a l’espera d’un consens que no existeix”, perquè “la gent d’aquestes terres no som ciutadans de segona categoria”.

Sota el lema “fem botifarra al gas” s’ha fet un acte de protesta i de sensibilització popular, per expressar en una crida conjunta el rebuig del territori contra el projecte d’emmagatzematge de gas natural “Castor”, però també i sobretot contra la mala manera de fer les coses per part del Ministeri d’Indústria, que no ha buscat en cap moment l’interès general perquè, senzillament, no ha tingut voluntat de buscar el consens entre totes les parts afectades. Finalment s’ha fet una crida conjunta amb un: “VOLEM VIURE TRANQUILS, VOLEM UN TERRITORI NET, PERQUÈ “NATROS TAMBÉ TENIM DRET A DECIDIR”.

I aprofitem per agrair la col·laboració de les forces de seguretat, que han estat presents en aquesta marxa popular, perquè tot sortís de la millor manera possible, com així ha estat. Però, sobretot, agraïm i molt especialment la gent que ha respost a la convocatòria per fer sentir la seva veu contra el projecte d’emmagatzematge de gas natural “Castor”. A tots i a totes, una vegada més, moltes gràcies.

Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia
Alcanar, 9 de desembre de 2007
Podeu veure el manifest:
Manifest Mobilització 9-12-2007