dimecres, 18 de juny del 2008

Falta de transparència

Membres de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia van assistir el passat dimarts, dia 10/06/2008, al Ple que convocava l’Ajuntament de Vinaròs amb molts punts en l’Ordre del Dia, però cap on digués que es passava a aprovació el conveni urbanístic signat entre l’Ajuntament de Vinaròs i l’empresa ESCAL UGS, per a “imposar” al territori el projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas natural: això de “estic a casa meua i faig el que em dóna la gana”.

Dintre de la seva política de fets consumats de l’actual tàndem format pels partits al capdavant del govern municipal, PSPV-PSOE i PVI, la proposta d’aprovació d’aquest conveni es va incloure dintre d’un punt genèric que tractava sobre assumptes extraordinaris. Creiem que una informació de caràcter públic tan important com aquesta hauria de ser a l’abast de tots els ciutadans, així com també de la pàgina web municipal, on la convocatòria brillava per la seua absència: no fos cas que hi aparegués alguna veu en contra com la nostra, com així va ser.

L’opacitat informativa, la falta de rigor i la transparència va ser, lamentablement i una vegada més, la nota destacable del govern municipal de Vinaròs, a la qual ja ens tenen ja ben acostumats, amb el PSPV-PSOE i el PVI recriminant als regidors del PP la seva abstenció. Finalment, aquest conveni urbanístic va ser aprovat amb els vots a favor del PSPV-PSOE i PVI, el vot en contra del BLOC i l’abstenció del PP.

I és que massa vegades passa que als polítics se’ls oblida que estan al servei del poble i no el poble al seu servei. No obstant això, des de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia continuarem informant la ciutadania, fent xerrades, convocant reunions i treballant perquè se sàpiga què és veritablement el projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas natural, allò que “s’oblida” de fer l’equip de govern de l’Ajuntament de Vinaròs, quan ni tan sols es molesta a incloure-ho en l’Ordre del Dia del seu propi ple.