diumenge, 27 de gener del 2008

Oficialment i oficiosament

En la reunió mantinguda, en data 8/01/2008, en la seu del Ministeri d’Indústria, Turisme i Comerç, amb el Secretari General d’Energia, Sr. Ignasi Nieto Magaldi, representants dels grups municipals de l’Ajuntament d’Alcanar i membres de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, es va assumir el compromís explícit per part del Secretari General que abans de fer cap publicació sobre el projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas natural al territori es contestarien les consideracions presentades per escrit per la Plataforma Ciutadana, que estem esperant a rebre.

Tanmateix, des de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia agraïm al Secretari General d’Energia que ens hagi fet entendre, tan ràpidament i de manera tan concisa, la diferència entre “oficialment” i “oficiosament”. Aquesta setmana el mateix subdelegat del govern a Castelló, el Sr. Antonio Lorenzo, en la sempre grata companyia de l’alcalde de Vinaròs, Sr. Jordi Romeu, va “publicar” oficialment als mitjans de premsa les excel·lències i meravelles de la nova ubicació, avançant de manera emocionada que aniria en una zona entre l’AP7, als voltants de la N-238, allí on “oficiosament” ja ho sabíem tots des de fa temps.

Sabem que el joc de les paraules és molt important en política per donar a entendre el que no es pensa, o pensar allò que no es diu. I ja ho hem vist prou i massa en aquest tema, però almenys crèiem que mantindrien la calma i la paraula donada de respectar l’acord al qual va arribar el mateix Secretari General de no “publicar” res “oficialment” fins que no es donés resposta a les consideracions plantejades de la Plataforma sobre la nova ubicació; lamentablement, es veu que hi ha gent que té molta pressa per tancar el tracte i començar a fer forats, com és el cas de l’alcalde de Vinaròs. Tot això, coincidint en diverses notícies a la premsa: “las compensaciones por la planta podrían suponer inversiones para suelo industrial” (Vinaròs News).

Com que “oficialment” ja sabem per les declaracions fetes l’endemà mateix de la reunió a Madrid, pel Secretari General d’Energia, que la planta terrestre es faria córrer i el problema no es veurà per la qual cosa ja no ens haurem de preocupar més, és un descans saber que els qui ens diuen representar, sobretot quan s’apropa el temps d’eleccions, vetllen pels anomenats “interessos generals” d’aquesta manera.

Per això, hem de reconèixer els mèrits de tota aquesta gent, però sobretot del Secretari General d’Energia, Sr. Ignasi Nieto Magaldi, per explicar la diferència entre no dir res, fer vore que es diu el que no es vol dir i dir el que s’ha dit que no es volia dir: parlant d’un fals consens que no ha existit mai, declaracions als mitjans de premsa tergiversant les coses, l’aparició estel·lar de l’alcalde de Vinaròs comunicant la “notícia” a la premsa en companyia del subdelegat del Govern a Castelló, que aprofitava per anunciar a “bombo y platillo” la nova ubicació no consensuada: almenys ara ja sabem la diferència entre “oficialment” i “oficiosament”. Moltes gràcies.