dimarts, 15 de gener del 2008

Continuem treballant, ara també des de Vinaròs

Durant tots aquests mesos estem escoltant notícies contradictòries, notícies interessades, mitges veritats, globus sonda, i notícies sobre decisions que es prenen a espatlles de l’interès general de tota la gent del territori, com està passant amb el projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas natural.

Recordareu que, desorientats i desinformats, tots junts vam emprendre fa uns mesos aquesta lluita social arran de la publicació en el BOE del 2/08/2007, un anunci que parlava sobre un projecte que fins aleshores desconeixíem, i contra el qual vam presentar al·legacions pels greus perjudicis que té per a l’economia de molta gent, famílies que viuen de la pesca i de l’agricultura, rehabilitant cases de pagès o masies rurals, o gent que ha vingut aquí per la qualitat de vida que compartim.

En la recent visita a Madrid amb el Secretari General d’Energia es va confirmar que la nova ubicació de la planta terrestre és “innegociable”, perquè existeix des de fa temps un compromís “tancat” amb l’Ajuntament de Vinaròs, i que per això no es pot “tocar” (suposem que aquesta decisió serà també pel bé de l’interès general).

Però passa que, de vegades, entre tot aquest mar revolt de notícies, desencís i “informaciones varias”, es produeix una notícia que ens dóna un alè d’aire fresc i, sobretot, molta més força per continuar endavant en aquesta lluita contra la imposició del Estado, i és la constitució d’un nou grup de gent en la localitat veïna i amiga de Vinaròs que han començat a treballar, en el si de la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia contra el projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas.

Ens hem de felicitar tots per aquesta excel·lent notícia, ja que hem comprovat que hi ha molta desinformació institucional per part de l’Ajuntament de Vinaròs presidit pel socialista Jordi Romeu Llorach, un alcalde que sembla que no està gens interessat a informar els seus veïns sobre els perjudicis d’aquest projecte, sinó únicament a fer-se una foto de mig cos en la portada d’un mitjà de premsa parlant de “la vie en rose”. No senyor, sortint a la foto no es governa un poble pels qui diuen que són els seus representants.

Per això, davant d’aquesta falta de transparència, “nocturnidad”, “alevosía” i desinformació existent, aquest nou grup de gent de Vinaròs acaben d’iniciar la seua passa al municipi veí de Vinaròs per defensar els nostres drets: el dret a decidir com volem viure i quina classe de futur “industrial” deixarem per als nostres fills.

Us donem a tots i a totes la millor de les benvingudes. D’ara endavant caminarem junts contra el silenci i la imposició, amb la convocatòria de noves accions i mobilitzacions, però, sobretot, explicant a la gent tot allò que no es diu per no ser “políticament correcte”.

Perquè la unió fa la força.... si estem units continuarem units!

1 comentari:

Plataforma ciutadana ha dit...

Us informem de la nova adreça del Diari NO TAN A PROP.
http://terresdelsenia.blogspot.com