diumenge, 24 de juliol de 2016

COMPAREIXENÇA DAVANT LA COMISSIÓ DE PETICIONS DEL PARLAMENT EUROPEULa Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia va comparèixer dimecres passat, dia 13 de juliol, a Brussel.les, davant la Comissió de Peticions del Parlament Europeu, arran de la petició admesa a tràmit per la institució europea, a fi d’explicar les raons per les quals es considera que la indemnització abonada a l’empresa ESCAL UGS constitueix una ajuda d’Estat contrària al Tractat de Funcionament de la Unió Europea i, alhora, atorga una posició dominant a l’empresa ENAGAS TRANSPORTE SAU, com a gestora del deute.

Prèviament es van mantenir contactes amb eurodiputats de diferents formacions polítiques de l’arc europeu, per explicar les raons de la queixa presentada, als quals des d’aquí agraïm molt especialment el seu suport i les seves intervencions. Aquests eurodiputats/ades són: Ernest Urtasun (Iniciativa per Catalunya Verds), Ramon Tremosa (Convergència Democràtica de Catalunya), Marina Albiol (Izquierda Unida), Inmaculada Rodríguez Piñeiro (PSOE), Josep-Maria Terricabras (ERC). I lamentem no haver obtingut cap resposta a la petició d’entrevista amb la Sra. Rosa Estaràs Ferragut (PP).

Finalment, la Comissió de Peticions va resoldre demanar informació sobre la indemnització de l’Estat espanyol a una empresa privada, i que es mantinguessin obertes les reclamacions presentades per la nostra associació, que reclamen obrir un procés d’infracció per ajudes estatals al govern espanyol, així com per alteració de la competència a través de la posició dominant de l’empresa ENAGÁS; i que el Banc Europeu d’Inversions resolgui, d’una vegada per totes, la reclamació presentada l’any 2010 contra el finançament efectuat per l’entitat bancària mitjançant els project bonds.

Aquest posicionament va ser defensat unànimament per la majoria dels eurodiputats presents, de les diferents formacions europarlamentàries, en la línia de la intervenció feta per la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, perquè s’investigui com s’ha atorgat aquesta indemnització.


Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia
Terres del Sénia, juliol de 2016