dilluns, 15 de març de 2010

Una vegada més: la unió ha de ser la força!

En una nit freda, el passat divendres dia 12 de març, la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia va convocar una nova assemblea general a l’Auditori Municipal “José A. Valls”, d’Alcanar. Es tractava d’una convocatòria força esperada, sobretot pels afectats del nou tram del gasoducte del projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas natural, que es volien assabentar sobre l’estat actual de
tramitació d’aquest projecte i fer un front comú amb la resta dels afectats, la qual cosa sempre és positiva.

En aquesta assemblea es va repartir un document base, perquè tothom pogués presentar un recurs d'alçada contra la resolució favorable a l’autorizació ambiental integrada de la planta terrestre d'operacions emesa “oficialment”, ja no oficiosament, per la Generalitat Valenciana. En aquesta assemblea es van explicar les consideracions per les quals la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia creia molt important que es pogués presentar aquest recurs com a oposició al projecte.

També es va recordar que, tot i que aquest no sigui l’últim tràmit del procediment, sí és un dels més importants perquè es tracta de l’autorització de les instal—lacions de terra i, per tant, la fase administrativa s'està esgotant. Igualment es va posar damunt la taula la possibilitat d’interposar un recurs contenciós-administratiu contra aquestes instal—·lacions, per la qual cosa es va demanar la col·—laboració dels
afectats, en la seva major part, però també i sobretot de tota la gent, perquè sense unió no hi ha força.
L’experiència ha demostrat que si la gent surt de casa, es mobilitza i agafa “lo bou pels cuernos” hi ha moltes coses que es poden canviar per al bé d’aquest interés general, tantes vegades utilitzat a favor dels interessos de la pròpia administració, i que tan poques vegades es defensa a favor dels veritables interessos del territori.

Una excel—lent notícia és que en aquesta assemblea va sortir també un col·—lectiu d’afectats per tirar endavant totes aquelles propostes i iniciatives que es plantegin contra aquest projecte que es va ramificant, i que ara ja afecta als municipis d’Ulldecona, Traiguera, Sant Rafel i Sant Jordi, el qual continua comptant amb el rebuig de molta gent que l’únic que volem és que se’ns respecti la nostra manera de viure; que no passa ni de bon tros per inversions industrials com aquesta, amb un projecte que agullonarà a cop xemeneia i canonada aquest paisatge de tarongers, i ens deixarà aquí contaminació i ferralla.

Perquè la informació és essencial en qualsevol projecte, la gent té dret a saber i a poder escollir lliurement, la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia una vegada més va estar al seu costat explicant les coses tal com són, perquè aquest paisatge no s’acabi convertint en un tauler d'escacs on cadascú hi mogui la seva peça a conveniència i segons interesos particulars, molt diferents dels altres.

Perquè no volem el projecte Castor ni aquí ni enlloc!
Perquè no ho volem!

Terres del Sénia, març de 2010

Plataforma Ciutadana en defensa de les Terres del Sénia