dilluns, 15 de juny del 2009

Crònica Aplec "Ho direm cantant"

La Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia agraeix, una vegada més, a tot el poble d’Alcanar i a tota la gent d’altres poblacions veïnes que van participar d’aquest acte, el seu suport i la seva col·laboració en l’aplec musical del territori contra el projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas natural.
En aquesta ocasió, la gent va demostrar el seu rebuig a un projecte lesiu per a tot el conjunt dels municipis propers, i aquesta vegada sota el lema “HO DIREM CANTANT” la trobada musical va comptar amb la participació de molt diversos grups i afeccionats a la música que van demostrar que, per damunt de tot, podem fer pinya per dir el que pensem.
En un clima de sol i calor pel matí ja hi va haver gresca amb balls country per a tota la gent que passava per allí, i que va poder imitar aquesta modalitat de ball a la plaça del Centre Cívic, mentre que per als més menuts hi havia inflables gegants de colors, dels quals van poder gaudir durant tot el dia. I a les 20:00h. de la tarda va començar el gros de les actuacions, amb la col·laboració de diversos grups i cantants que amb la seva presència i, sobretot, amb la seva veu van amenitzar una esplèndida vetllada de manera desinteressada.
A tots moltes gràcies: Tabú, Terrer Roig, Quico el Celio, Lo Noi i el Mut de Ferreries, Rondalla “Verge del Remei”, Joan Valls, Gregori Mestre, Joaquim Gonzalez, Ramon Ayza, Jessica Iruela, Josefa Castro, Antoni Castro (Germans Castro), Saragatona, Ximo Reverter, Lo Nom del Porc, Ankes, Contracop, Pepet i Marieta, i Dj. Marc Punzano, i també a Canal 56 per la seva cobertursa televisiva, així com als establiments del municipi que, gratuïtament, van oferir els seus productes perquè la festa fos encara millor.
I també gràcies a la gent de la Plataforma Ciutadana que durant tot el dia va “donar el callo” i van estar currant de valent per organitzar un macrofestival com aquest i, com no, a l’Ajuntament d’Alcanar que, com sempre, va col·laborar perquè poguéssem gaudir plegats d’aquest bonic espectacle i s’omplís el Centre Cívic amb “gent de casa”. Va ser una bonica jornada de solidaritat per una causa comuna contra un projecte que, una vegada més, ha demostrat ser la millor crida per “fer pinya” tots junts. I és que si alguna cosa bona ha aconseguit aquest projecte és, precisament, que la gent del territori es mobilitzi i exigeixi altres inversions millors, que no un dipòsit de gas que representarà un greu i important perjudici per tots els municipis propers com Alcanar, amb un risc que ni hem demanat ni volem assumir a cap preu, perquè hi ha coses que els diners no poden substituir.
Va ser una excel·lent trobada per a recordar, entre cançó i cançó, el primer dia que tots junts ens vam mobilitzar per anar fins als terrenys de la planta terrestre i reivindicar que aquí la paraula la tenim la gent del territori i que no volíem un projecte com aquest tocant de casa nostra. Per això avui, després d’aquell compromís autèntic, no ens podem cansar de donar les gràcies a tota la gent que, també en aquesta ocasió, va celebrar amb nosaltres aquest aplec musical i, especialment al poble d’Alcanar, que són part insubstituïble de la nostra veu contra el projecte Castor d’emmagatzematge de gas natural.
Per això, encara que sigui cantant, continuarem dient ben fort i ben alt que NO HO VOLEM!
NO AL PROJECTE CASTOR D’EMMAGATZEMATGE DE GAS!!!

Terres del Sénia, juny de 2009

També podeu descarregar-vos l'arxiu en pdf des d'aquí.