dimecres, 23 d’abril de 2008

PARLANT DE “JUSTICIA Y SOLIDARIDAD”…

És curiosa la manera com tenen alguns polítics vinarossencs d’utilitzar el doble llenguatge, que ja sabem que la paraula se l’emporta el vent. Aquest doble llenguatge és el que ha emprat el “molt honorable” Javier Balada Ortega amb les al·legacions presentades en data 11/01/2008, en nom i representació del “PARTIT VINARÒS INDEPENDENT”, contra l’àrea eòlica marina (Area 29), al terme municipal de Vinaròs, davant la Direcció General de Política Energètica i Mines, i que ha tingut la gentilesa de penjar en la seva pàgina web.

Tots sabem la polèmica sorgida fa uns mesos a Vinaròs contra el parc eòlic marí que s’hi pretén instal·lar, i ens sembla molt raonable la preocupació d’aquest partit per totes les afeccions que es produiran, sobretot en el sector de la pesca, aportant un seguit d’estadístiques i dades, i demanant que aquesta àrea sigui declarada com a la zona d’exclusió.

En aquestes al·legacions, es fa referència especialment al projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas natural, i es diu que “respecto a la pesca, y ello referido al aprovisionamiento de productos locales del mar por los restaurantes de Vinaròs”, ya de inmediato sufrirá una caída el mercado por las obras del proyecto “Castor”, la qual cosa no deixa de ser curiosa, encara més tenint en compte que qui ho diu és soci de govern de l’actual alcalde de Vinaròs i defensor d’aquest mateix projecte, però en política es veu que això de “interessos generals” queda molt bé davant dels micròfons, tot i pronosticar una caiguda del sector pesquer vinarossenc.

I el més lamentable és que en aquestes al·legacions diuen que “entendemos que es de justicia y solidaridad, que una sociedad que a media distancia teme por un cataclismo nuclear, y que ahora va sumiendo la presencia de un depósito subterráneo marino de gas ante sus aguas y una factoría en tierra, no merece ser inquietada… o fins i tot parlant que “a fin de salvaguardar la seguridad... Parlem d’inquietuds, de preocupacions, o de “salvaguardar la seguridad… nacional”?

Però, per si no n’hi hagués prou amb aquesta perla, s’afegeix que “ante el anuncio del proyecto de un depósito de gas subterráneo en Vinaròs, la protesta ha movilizado a unas 5.000 personas. Movilización que aún continúa. En este caso, el Gobierno municipal del que forma parte el Partit de Vinaròs Independent, asumió el alto riesgo de aceptar esta instalación ante nuestras aguas, y la factoría en nuestro suelo”. I aquí potser hauríem de preguntar:

- Quina seguretat s’ha de salvaguardar i quin “alto riesgo” hi pot haver?
- Per què s’accepta “a la chita callando” un projecte d’emmagatzematge de gas?
- Per què hauria de ser pitjor aquest parc eòlic, que un projecte d’emmagatzematge de gas?

¿Com es pot dir que “las centrales nucleares de Ascó, se hallan en línea recta a unos 60 Km. Las centrales de Vandellós está a escasos 45 Km. La idea de que en cualquier momento se pueda producir una fuga en esas centrales, provoca inseguridad en el ánimo ciudadano”? Com li pot preocupar més una central situada a 60 Km. que un dipòsit d’emmagatzematge de gas al costat mateix de casa, que serà una bomba de rellotgeria permanent?

Senyor Javier Balada Ortega, efectivament és de justícia i solidaritat vetllar per la seguretat dels ciutadans i pel benestar col·lectiu, però no s’hi val a jugar al joc de les “mitges veritats” quan un dels partits que han donat suport al projecte d’emmagatzematge de gas natural ha estat, precisament, el Partit Vinaròs Independent. I és que en política… TAMBÉ s’ha de jugar net.

PLATAFORMA CIUTADANA EN DEFENSA DE LES TERRES DEL SÉNIA
Grup jurídico-administratiu.
Alcanar, abril de 2008