dilluns, 1 de març del 2010

Les ramificacions del Projecte Castor

El passat 26/02/2010 la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia va convocar a l’edifici dels Serveis Agraris “Joan Gil” d’Alcanar, una reunió informativa amb els afectats pel nou tram del gasoducte del projecte “Castor” d’emmagatzematge de gas natural, arran de l’allau de publicacions relatives al sotmetiment a informació pública de l’autorització administrativa, reconeixement d’utilitat pública i aprovació del projecte d’execució de les instal·lacions. Aquesta associació va recomanar als afectats la presentació d’al·legacions a la utilitat pública d’aquest nou tram, i no deixar passar l’oportunitat. És necessari que la gent afectada s’informi als respectius ajuntaments, per a què se sàpiga per on passa el gasoducte i quines afetacions comporta, i va recomanar que es busquin advocats per defensar els seus interessos, però sobretot anar junts en aquest procediment.
En recents declaracions publicades, l’alcalde de Vinaròs, en Jordi Romeu, "lamentaba el hecho de que se hubieran mezclado temas que no tenían nada que ver", "me refiero al trazado de la unión de tuberías, que no tiene nada que ver Castor, ni Escal, es otra empresa". Pel que veiem l’alcalde, el molt excel·lentíssim i honorable Sr. Jordi Romeu, encara no té clar què és això del projecte Castor d’emmagatzematge de gas natural i hauria de fer un "curset accelerat", per allò de saber de què està parlant i no explicar duros a quatre pessetes.
Sabem i es veu, per les declaracions que fa, que té pressa per “passar” a uns altres el problema que li ha suposat ser el defensor a ultrança d’aquest lesiu projecte per al territori, però li recomanem que demani al conseller-delegat, que no president d’ESCAL UGS, D. Recaredo del Potro Gómez, que li faça unes quantes classes teòriques per allò de que “el saber no ocupa lugar” i ha anat perdent la pràctica. Que sigui ara un altre tram, que va des de la planta terrestre per connectar amb el sud de Catalunya, no vol dir que aquestes instal·lacions del nou tram de gasoducte no s’hagin de connectar a la planta terrestre, i aquí el projecte “Castor”
d’emmagatzematge de gas torna a ser la “punta de llança” per unir aquest nou tram amb tota la resta que, ara ja sí, afecta als municipis d’Ulldecona, Sant Jordi, Sant Rafel, Traiguera, i Vinaròs; així que recomanem a l’alcalde es llegeixi bé les coses, abans de parlar tan alegrement i confondre la ciutadania.
Es un nou procediment, tot i que el t.m. de Vinaròs hi està afectat, perquè el gasoducte s’ha de connectar a les instal·lacions de terra. A diferència de l’anterior, l’empresa peticionària del nou tram no és ESCAL UGS, sinó ENAGÁS, que és qui ara l’emportarà l’altre tros del pastís amb un percentatge final sobre els beneficis, perquè a fi de comptes tot s’acaba aquí: a la perreta.
La pressió ciutadana i la unió és molt important en aquest tipus de projectes, i això la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia ho sap molt bé, perquè la unió de la gent, però sobretot, dels afectats és l’única força que es pot utilitzar davant d’aquestes noves agressions al territori, i l’administració lamentablement…
només rasca quan li pica.

Terres del Sénia, febrer de 2010
Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia

També podeu descarregar-lo des d'aquí.